Leivakastis seisab leib pikemalt värskena, kui sinna on asetatud pooleks lõigatud õun.
Mustikamoosist tekkinud plekki kasta paar korda kuuma vette ja pese siis tavalisel viisil.
Puista värskele punase marja plekile keedusoola, see imeb enamiku plekist endasse. Pese sooja veega. Kuivanud plekke töötle enne pesemist lahusega, mis sisaldab võrdsetes osades glütseriini ja sooja vett.
Kauapüsiva vahukoore saad, kui lisad 2 dl-st koorest saadud vahukoorele ühe tl zhelatiinipulbrit, mis on paisutatud 1 sl vees ja seejärel sulatatud kuumas veevannis. Enne vahu hulka tilgutamist peab lahus olema jahtunud ning tarretunud lahtikloppimata munavalge sarnaseks.
Värskele punase veini plekile puista kohe soola; pese plekikohta hiljem sidrunimahla ja seebiga.
Närimiskummiplekkide eemaldamiseks pane riietusese tunniks külmkappi. Külmas närimiskumm tahkub ja tuleb kangastelt kergesti maha. Vajadusel pese nagu tavaliselt.
Füüsal muutub mahlasemaks, kui torkad viljadesse augud ja asetad need mõneks tunniks enne serveerimist suhkrulahusesse.
Papaia ja kiivi mahl toimib efektiivselt lihakudede pehmendajana. Liiga suurtes kogustes võivad need mahlad liha isegi liiga pehmeks teha.
Värske kiivi, papaia ja ananass sisaldavad ensüüme, mis muudavad zhelatiiniga tehtud tarretised uuesti vedelaks. Läbikuumutatud puuviljadel seda toimet enam pole.
Maitsesta praetav või grillitav liha soolaga alles pärast valmimist, siis jääb liha mahlasem. Soola ära kunagi lisa ka lihamarinaadisse.
Sibul säilib paremini kokkuseotuna või õhurikkasse kohta ülesriputatud võrgus.
Rohelist sibulat ei ole soovitav hoida pestult, sest niiskuse mõjul rikneb see kiiresti.
Nõrgalt külmutatud sibul säilitab värske sibula omadused, kui lasta sel aeglaselt temperatuuril 35 °C sulada.
Sibulat on soovitav hakata koorima juure poolt. Nii tuleb koor kergesti ära ja sibulat läheb vähem raisku.
Tarvitamata jäänud poolik sibul ei kuiva, kui teha lõikepind kergelt rasvaseks.
Halvasti säilivaid küüslauke on soovitav kuivatada. Selleks tuleb puhastatud küüslauguküüned lõigata väikesteks tükkideks.
Et praetud sibul oleks ilusa kuldpruuni värviga ega kõrbeks, tuleb sibulaviile enne praadimist jahus veeretada.
Sibul muutub kuldpruuniks ja maitsvaks, kui raputada sellele praadimise ajal tuhksuhkrut.
Köögiviljasalat on maitsvam, kui hakite sinna lisatava sibula peeneks, panete sõelale ja kallate kuuma veega üle.
Küüslaugusoola saab hõlpsalt kodus valmistada. Selleks tuleb võtta kuivatatud ja jahvatatud küüslauku, lisada soola ja jahvatatud köömneid.
Silmad ei hakka sibulat koorides ja hakkides vett jooksma, kui seista pliidi lähedal, nii et kuum õhk lööb näkku.
Sibula- ja küüslaugulõhn kaob pärast söömist suust, kui närida värsket peterselli või juua piima, mida hoida lonkshaaval tükk aega suus. Aitab ka sidrunitüki imemine või kange kohvi joomine.
Pärast sibula või küüslaugu lõikamist tuleb lõhna peletamiseks hõõruda käsi soola, tomati või keedetud kartuliga ning seejärel vee ja seebiga pesta. Samuti kaotab sibula- ja küüslaugulõhna kätelt kohvipaksuga hõõrumine.
Et nõudelt sibula- või küüslaugulõhna maha saada, tuleb kallata anuma põhja 2?3 spl äädikat, panna tulele, keeta paar minutit ning seejärel nõu pesta. (PM)
NÄOMASKID
Niisutava banaanimaski saab, kui lisada 1 sl püreestatud banaanile 1 sl mett, 1 munakollane ja 1 sl hapukoort. Maski hoida näol 15 minutit ja loputada jaheda veega.
Värskendava kurgimaski saab, kui nägu ja kael katta veerandtunniks õhukeste kurgiviiludega.
Kahvatut jumet aitab kaotada pärmimask.
Võta 1 sl pärmi ja sega see 2 tl veega (rasuse naha puhul), piimaga (normaalse naha puhul) või rõõsa koorega (kuiva naha korral). Segatud pasta tuleb määrida õhukese kihina näole ja kaelale. Hoia peal 10–15 minutit, seejärel pese maha. Pingul tunne maski kuivades on loomulik. Kui mask tekitab kipitust, tuleb see kohe maha pesta.
Viinamarjamask niisutab ja puhastab. Purusta mõned viinamarjad ning määri segu näole ja kaelale. Loputa mask maha 15 minuti pärast. Täiendatud viinamarjamaski saab, kui 2 tl viinamarjadele lisada 1 tl mett ja1 tl kohupiima.
Banaani-meemask on lihtne, aga väga tõhus kortsusiluja, kuuludes väidetavalt vananevate Hollywoodi kangelannade salarelvade hulka. Selleks tuleb võtta üks hästi küps banaan (piisab ka poolest) ning segada sinna juurde teelusikatäis mett. Kanda segu 20 minutiks näole, seejärel loputada.
Mask kohupiima ja piimaga
Hõõru 2 spl värsket kohupiima 1 spl piima ja 1 tl meega. Segu kanna näole 20-30 minutiks. Pese maha leige veega.
Munakollasemask
Sega munakollane 1 tl meega ja 1 spl taimeõli või hapukoorega. Segu jäta näole 20-30 minutiks. Loputa samuti leige veega.
Taimeõlimask. Oliiviõli, virsiku- ja mandliõliga(mitte rafineeritud päevalilleõli)
Soojenda õli veevannis või vala kuumale lusikale. Immuta kuuma õliga õhukesed vatikihid. Aseta näole (jäta välja silmade-, nina- ja suupiirkond.). Kata vatt vahariidega, seejärel froteerätiga. Jäta segu näole 25-30 minutiks. Loputa leige veega. Pärast seda maski tundub nahk mõnusalt niisutatud ja toidetud. Selline mask sobib kuivale nahale.