Tädi Aiu keeks
















See keeks on imeline! Meie peres kaob see roog laualt nii umbes 20 minutiga peale ahjust välja tõstmist :) Ideaalis peaks aga ennem söömist maha jahutama ja veel parem on süüa järgmisel päeval (siis on rohkem keeksine)  Nüüd aga retseptist:


5 muna
1klaas suhkur (klaasi all mõtlen seda nõukogude ajast 200ml klaasi, no selline triipudega)
1kl jahu
0,5tl küpsetuspulber
1 pakk sidruni või apelsiini suhkur (poes sellised sidruni pildiga koos vanlije ja muu sellisega, 3 või 5 pakki ühes)
0,5 tl vaniljesuhkur
1/3 kl toiduõli (mina olen õppinud silma järgi panema, kui taigen selline mõnus läikiv)


Vahusta munad sukruga.  võib ka vahustada kollase ja valge eraldi aga mina teen koos. Lisa tasakesi segades jahu teiste kuivainetega. Viimasena sega ettevaatlikult juurde õli.
Küpseta 10 min 230 kraadises ahjus ja 35 min 170 kraadis. Ahjud on erinevad, temperatuur ja aeg võib erineda


Tervitused tädi Aiule ! :)

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar