Oivaline pitsa (tõeliselt hea)

Kuna eelmine pitsa tuli mitte kõige maitsvam, siis otsustasin ikkagi jätkuvalt uut retsepti proovida. See kord vaatasin läbi võimalikult palju Itaalia kokkade retsepte ja otsustasin proovida ühte nendest.

Alustame sellest,et pitsa jaoks ei kasutata KUNAGI KETŠUPIT! Selleks, et valmistada õige kaste on järgnev retsept.

1 pakk tomatipastat ( mina kasutasin tomati pildiga seda 500 ml tetrapakki)
0.5 sibulat
2 küüslaauguküünt
2 sl suhkrut
1 tl soola
2 tl oliiviõli
1 tl sidrunimahla
1 tl kuvitatud basiilikupuru ( mina kasutasin pitsamaitseainet)

Paned kõik koostisained potti ja purustad büreeks, kuumutad keemiseni. Keemise alguses keerad kohe temperatuuri miinimumi peale ja kuumutad 40 minutit.

Pitsa taigen 2le suurele pitsale:

1tl suhkrut
12g kuivpärmi
1tl soola
300-400g nisujahu ( olenevalt jahust)
2 tl sidrunimahla
1sl oliiviõli
1tl hapukoort
3dl sooja vett

Sega kokku 40 kraadine vesi, pärm ja suhkur. Lase segul seista kuni pealt muliseb ( käärimine toimub) Teises nõus sega pool jahu, sool, hapukoor ja sidrunimahl. Sega mõlemad segud kokku. Hakka lusika haaval lisama jahu. Kui enam nõus segada ei õnnestu siis sõtku tainast edasi jahuga kaetud laual (Vähemalt 10 minutit) Lisa jahu väikestes kogustes ja sõtku seni kuni taigen on mõnusalt pehme ja ei haaku enam laua ega käte külge. Pane tainas õliga määritud kaussi ja lase rätiku all kerkida 30 minutit. Rätik säilitab piisava niiskuse. Kuna mul puuduvad soojad radiaatorid, siis mina keeran praeahju 50 kraadile ja hoian seal oma kaussi taignaga ( uks lahti). Löö taigen alla ja kergita veel kord 30 minutit. Nüüd vormi 2 pitsa põhja. Ideaalis ei tohiks rulli kasutada,sest see lõhub mullid aga kui kuidagi ei saa kätega, siis anname andeks :)
Nüüd määri peale kaste ning puista juust, lisa vabal valikul katteid ( ananass, sink, seen, krevett jne)
küpseta eelneval soojendatud 250 kraadises ahjus u. 9 minutit.

Meie laualt kadus see pitsa 10 minutiga ja kõik olid ühisel arvamusel, et Peetri pizzat me enam ei osta :)


1 kommentaar

  1. aitäh Sulle selle suurepärase retsepti eest! :) väga hea pizza tuleb iga kord. ainuke jama, et kogu pere maitsepungad on nüüd nii ära hellitatud, et nn tavalistest pizzadest (peetri jne) ei taheta kuuldagi :)

    VastaKustuta