Porgandikeeks šokolaadise kallistusega

Keeksi õhulisus, apelsini mahlasus, porgandi magusus, ingveri teravus, martsipani pähklisus, šokolaadi mõrusus...täiuslik! Just selline rohkete maitsetega see imeline kook ongi.


Kook:
150 g võid
150 g martsipani
1 dl suhkrut
1 apelsini koor ja mahl
3 munakollast
2 suurt porgandit
0,5 tl ingveripulbrit
1,5 tl küpsetuspulbrit
3,5 dl jahu
Vahusta toasoe või riivitud martsipani ja suhkruga. Riivi porgandid ja vala võisegusse. Riivi sinna veel ühe apelsini koor ja pigista ka mahl porgandimassile. Eralda munakollased valgetest ja lisa kollased tainasse. Sega küpsetuspulber ingveipulbri ja jahuga ning lisa ka see. Küpseta keeksivormis 200 kraadi juures ca 40 -45 minutit.

Kate:
Kata kook pealt tuhksuhkru-kakao glasuuriga. Selleks võta võrdses koguses tuhksuhkrut ja kakaod (3 spl-3spl) ja lisa 1,5 spl vett ja 1,5 spl õli. Sega segamini ja määri keeks saadud seguga ning kaunista pärlsuhkruga.

Retsept pärineb Maru magusaraamatust

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar