Kihiline juustukook

Põhi:
12 digestive küpsist
75g sulatatud võid
Esimene kiht:
300g banaani torukohupiima
400g Otto toorjuust vaniljega
3 sl Monin Passioni püree
1 sl suhkrut
3 muna
vanilliekstrakti (vanillisuhkrut)
poole laimi mahl

Teine kiht:
500g hapukoort (20%)
1sl suhkrut
vanilliekstrakti (vanillisuhkrut)

Kolmas kiht:
4 dl magusat marjamahla
1 sl ehk 15 g želatiini
3-4 sl vett
sidrunhapet või laimimahla
Ports meelepäraseid marju. ( Mina kasutasin punaseid sõstraid, viigimarju ja münti)
Kolmanda kihi alternatiiv:
Mikaado tarretisepulber (kirsi)
vesi
poole laimi mahl
Ports meelepäraseid marju. ( Mina kasutasin punaseid sõstraid, viigimarju ja münti)


Kuumuta ahi 150 kraadini.

Tambi küpsised pudrunuiaga peeneks puruks ja sega juurde sulatatud või. Kata koogivormi põhi (avatava servaga) küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru koogivormi põhjale.
Sega toorjuust, torukohupiim, püree, laimi mahl, vanilli ja suhkur ühtlaseks massiks. Vahusta munad eraldi kausis ja sega kohupiimamassiga. Nüüd vala kogu segu küpsistega kaetud vormi ja küpseta ca 45 minutit. Jälgi,et küpsemise lõpus oleks kook veel kergelt võdisev. Tõsta kook välja ja pane jahtuma ca 20 minutiks jahedasse kohta.

Kuumuta ahi 230 kraadini
Valmista teine kiht. Selleks sega hapukoor, suhkur ja vanilli. Kalla ettevaatlikult koogile ja silu ühtlaseks kihiks. Nüüd küpseta kooki umbes 7-9 minutit. Tõsta kook jälle jahedasse kohta jahtuma.

Valmista kolmas kiht. Lisa magusale marjamahlale külmas vees leotatud ja kuumaveevannis sulatatud želatiin, sega hästi, kuumuta keemiseni ja maitsesta. Jahuta segu 10 minutit. Nüüd kaunista kook meelepäraste marjadega ja kalla lusika haaval ettevaatlikult tarretis koogile ja marjadele.
Kui kasutad tarretisepulbrit siis jälgi retsepti pakendilt ja lisa laimimahl

Lase külmikus seista vähemalt 5 tundi.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar