Lõhe-brokoli pirukas


Taigen:
125 g võid
125 g kodujuustu
3 dl nisujahu
soola
(vajadusel pisut vett)

Täidis:
150g külmutatud brokolit
150 g kodujuustu
100g seenesegu
50 g kirsstomateid
100g lõhe/forelli
2 dl piima
2 muna
1 sl ketšupit
soola, musta pipart


Tainaks näpi või, kodujuust ja jahu ühtlaseks. Lisa vajadusel nii palju vett, et tainas kokku hakkaks. Sõtku ühtlaseks, keera tainas kilesse ja pane 30 minutiks külmkappi. Kuumuta ahi 200 kraadini. Suru vormis tainas õhukeseks ja vooderda sellega pirukavorm, vajuta kahvliga põhja sisse väiksed augud ja küpseta umbes 8-10 minutit.
Lõika brokoli väiksemateks tükkideks (kui on värske brokoli, keeda seda mõned minutid eelnevalt vees, külmutatud brokoli keetmiseks ei ole vajadust). Lisa hakitud tomatid, kala ja seened. Klopi muna piimaga segamini ja maitsesta soola ning pipraga. Sega kõik kokku. Määri ketšup eelküpsetatud põhjale, vala segu põhjale. küpseta 180-kraadises ahjus umbes 60 minutit.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar