Sushiriis


Ma olen oma elus ikka väga palju kordi keetnud sushiriisi. On juhtunud, et riis tuleb ideaalne ja on juhtunud nii, et selle kohta võib pigem öelda riisipuder.
Nüüd aga avastasin enda jaoks ideaalse retsepti. Tänaseni on see retsept õnnestunud iga kord 100 % ja kodune sushi on võrdväärne meie parimates restoranides pakutavaga. Aga nüüd siis retsept:
ps! Mina kasutan Blue Dragoni sushiriisi.

1. Pese riis korralikult u. 5-7 korda.
2. Nõruta pestud riis sõelal.
3. Mõõda riisikogus
4. Vala riis keedupotti.
5. Vala peale riisikogusega võrreldes 1,5-kordne kogus külma vett.
6. Tõsta pott elektripliidile maksimumkuumusele, aseta peale kaas.
7. Jälgi toimunut.
8. Kui kuuled keemise häält, sega kohe riisi, et see põhja külge ei jääks, ning lülita pliit välja.
9. Keeda riisi kaane all järelkuumusel 17 minutit. Esimese 5 minuti jooksul sega riisi veel üks kord.
10. Eemalda pott pliidilt.
11. Jahuta riis u.50 kraadini.
12. Vala riis madalasse nõusse ning maitsesta sushiäädikaga samal ajal lehvikuga lehvitades riisi kohal.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar