RABARBERI/ÕUNA-MANDLIKOOK

Minu viimane lemmik.

PÕHI:
100 g võid
1 dl kaerakliisi
2 dl jahu
1/2 tl soola
1/2 dl suhkrut

TÄIDIS:
300 g rabarberit
2 hapukat õuna
NB! Söödud koogis oli õunu rohkem ja rabarberit vähem ja oli ka hea

PEALE:
100 g võid
1,5 dl suhkrut
4 tl jahu
3 dl vahukoort
200 g mandlilaaste


Sulatada kastrulis või. Sega omavahel kaerahelbed, jahu, sool, suhkur. Suru taigen võitatud vormi põhja ja äärtele. Küpseta 10 min.
Rabarber tükeldada, koori ja viiluta õunad ja pane põhjale.
Sulata või, lisa suhkur ja koor. Kuumuta keemiseni. Sega juurde jahu ( väheses koguses ja segades) ja mandlilaastud.
Vala vormi ja küpseta 200 kraadi juures 25 min.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar