Hernepüreesupp seesamiseemnete ja krõbedate saiakrutoonidega

Vaja läheb:
400g külmutatud rohelisi herneid
1/8 peakapsast
2 porgandit
1 väike kaalikas
150g peekonit
1,5 liitrit köögiviljapuljongit
1 küüslauguküüs
1 dl kookospiima või riisikoort
peotäis värsket tilli
seesamiseemneid
veidi purustatud musta pipart
vajadusel soola
õli
paar viilu röstisaia

Koori porgand ja viiluta õhukesteks viiludeks. Lõika tükkideks kaalikas, kapsas ja küüslauk . Valmista köögiviljapuljong (mina kasutan BIO poest ostetud puljongikuubikuid)

Aseta tükeldatud köögiviljad potti, lisa puljong, herned ja keeda köögiviljade pehmenemiseni. Tõsta pott tulelt ja püreesta supp hoolikalt. Prae peekon ja saiakuubikud. Lisa supile hakitud till ja kookospiim . Püreesta supp saumiksri või blenderiga kreemjaks ja maitsesta soola-pipraga. Aseta supp veel hetkeks tulele ja kuumuta keemiseni. Jälgi,et supp ei oleks liiga paks, vajadusel lisa puljongit.

Kalla peale värsket oliiviõli, puista seemned ja lisa peekon ning saiakrutoonid. Serveeri kohe.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar