Grillitud spargel ja kana rabarberimarinaadis (õige küpsetamine)

Unustage gaasigrillid ja süütevedelikuga söegrillid. Õige grill on päris lepapuudega köetud ja osalise suitsuga. Grillimisviis pildil, poolavatud kaanega. Kasutamine erineb tavalisest ahjujuhendis seisvast. Tuli tuleks teha otse küpsetuskambrisse, ühes otsas tuli, teises otsas söed kus toimub grillimine. Parim suits on Aegviidu lepal :) Kindlasti ei tohi kasutada okaspuid! Tervisele kahjulik!

Grillitud spargel

1 punt spargleid
1 sl sidrunimahla
2 sl oliivõli
soola

Eemalda sparglilt puitunud otsad ja vajadusel koori. Määri iga vars oliivõli ja meresoola seguga. Piserda üle vähese sidrunimahlaga. Ja grilli parajalt krõmpsuvaks.


Grillitud kana rabarberimarinaadis
(filee või koivad)

1 kg fileed
1 rabarber
5 maasikat
peotäis peterselli
0,5 sidrunit
5 sl sojakastet
5 sl oliivõli

Purusta blenderis rabarber, maasikad, petersell, poole sidruni mahl, sojakaste, oliivõli. Määri kana saadud seguga kokku ja lase seista 1-2h. Grilli keskmisel kuumusel.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar