Focaccia- värviline lameleib Itaaliast

Koostisosad:

500 g nisujahu
12 g kuivpärmi
2 tl soola
1 sl suhkrut
2,5 dl käesooja vett
80 ml oliiviõli

Kaunistamiseks:
soolahelbed, seesamiseemned, minitomatid, punane sibul, mustad oliivid, varssibul, petersell.

Sega kokku jahu, pärm, sool ja suhkur. Seejärel lisa vesi ja oliiviõli. Sõtku kuni oled saavutanud ühtlase massi. Olenevalt jahust võid lisada natukene vett. Taigen peab olema mõnusalt pehme ja tulema käte küljest kenasti lahti. Vormi taigen lapikuks, aseta maitse järgi peale kõik kaunistuseks mõeldud asjad ja jäta jahuga kaetud ahjuplaadile kerkima. Pane õhuke rätik peal, et taigen ei kuivaks ära.

Lase 1h soojas ahjus (50 kraadi ja uks natukene avatud) kerkida.

Nüüd piserda peale oliiviõli ja soolahelbeid. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit või kuni pealt on kuldpruun. Eriti hea on süüa jahtunult.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar