Potisai

Koostisosad:

500 g nisujahu
0,25 tl kuivpärmi
1 tl soola
450 g käesooja vett
oliiviõli

Potisaia taigna saad valmis teha näiteks õhtul (võtab aega ainult ca 5-10 min) ja saia ahju panna hommikul või siis järgmisel õhtul (kerkimisaeg 12-24 tundi).

Sega kokku jahu, kuivpärm ja sool. Lisa käesoe vesi ja sega lusikaga ühtlase massi tekkimiseni. Kata kauss rätiku või toidukilega ja jäta taigen 12-24 tunniks seisma. Mina olen pannud toidukile õhukindlalt peale ja hoidnud 12h.

2h enne küpsetamist sega taigen kergelt keerates läbi ja pane sooja veega suuremasse kaussi veel 2 tunniks kerkima.
Enne küpsetamist kuumuta ahi 260 C-ni ja pane sinna kohe ka soojenema savist või klaasist kaanega pott. Umbes 15 minuti pärast tõsta ettevaatlikult pott ahjust välja ja pintselda põhi ning servad oliivõliga. Nüüd kalla taigen kuuma potti, puista peale seemneid, soolahelbeid vms ja sulge kaas. Küpseta ahjus 30 minutit. Eemalda kaas ja küpseta veel 1o minutit.

Enne söömist lase vähemalt 10 minutit jahtuda.



Kommentaare ei ole

Postita kommentaar