Krõbedad jõhvika-kaeraküpsised

Täna oli selline huvitav päev, et sai koguni 3 uut retsepti ära proovitud. Viimased küpsised tulid ahjust välja 22.45 :) Ja maitsesid väga hästi.
Kuna meie peres on üks väike näljane 2 aastane ja üks koolilaps, siis saigi otsustavaks teha just kaeraküpsised. Hommikul saan pudru valmimiseni ühe küpsise sellele pisikesele tegelasele kätte anda, ning suurem saab kooli mõnusad ja toitvad vahepalad kotti kaasa. Ega endalgi on hommikul tee kõrvale selline mõnus amps hea võtta.
Originaal retsept on pärit nsmi-namist aga ma tegin enda maitse järgi väikesed täiendused. Lisasin natukene peenestatud mandleid ja vanilli. Lisaks asendasin pohlad jõhvikatega. Panin igale küpsisele 3 jõhvikat... oleks pidanud panema 5. Eks järgmine kord parandan.

200 g võid ( mina panin 1,5 dl õli, sest laps on või suhtes allergiline)
3 dl suhkrut (275 g)
1 muna
4 dl nisujahu (200 g)
3 dl kaerahelbeid või
neljaviljahelbeid (110 g)
1 tl piparkoogimaitseainet
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl (külmutatud) jõhvikaid
1 tl purustatu mandleid
vanillit

Valmistamine:
Vahusta pehme või suhkruga. Klopi juurde muna. Sega kuivained (jahu, kaerahelbed, maitseained ja küpsetuspulber) omavahel ning sega kiiresti märgade ainetega.
Võta teelusikaga tainast, veereta tainatükid esmalt käte vahel palliks, siis suru lamedaks.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes küpsiste vahele piisavalt kerkimisruumi.
Suru igale küpsisele paar pohla.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 12 minutit, kuni küpsised on kaunilt helepruunid.
Lase täielikult jahtuda, säilita õhukindlas karbis.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar