Pärmitaigen ( seenepirukas)
esmaspäev, 23. aprill 2012
- Leave a Comment
Tainas:
0,5 l piima
0,5 dl suhkrut
50g pärmi
400g jahu
2 muna
1tl soola
0,5 tl kardemoni
450g jahu
1,5 dl õli
Täidis:
3 dl seeni
300g sinki
1 muna
1 sibul
1 küüslauguküüs
Soojenda piim käesoojaks. lisa suhkruga segatud pärm ja 400 g jahu.
Sega lusikaga läbi ja jäta 20 minutiks kerkima. Võta munad ja õli külmkapist välja soojenema.
Peale eelkergitust lisa taignale 2 lahtiklopitud muna, sool, umbes 450 g jahu ja õli.
Sega mikseri taignakonksudega kuni moodustab nõu keskel palli. Lase kerkida kinni kaetult (mina olen toidukile peale pannud) soojas kohas, näiteks 35 kraadises ahjus kuni taigen kerkib vähemalt kahekordseks (umbes 1 tund).
Valmista täidis. Riivi sink ja tükelda seened. Kuumuta pannil väheses rasvas küüslauk ja sibul, lisa sink ja seened. Lase segul hetk jahtuda ja sega saadud segu munaga.
Rulli taigen ja täida täidisega ning moodusta pirukas. Küpseta 180-200 C ahjus (olenevalt ahjust) 30-45 minutit. Jälgi,et pirukas oleks pealt kenasti pruunikas.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole
Postita kommentaar