Pavlova basiilikukreemiga
pühapäev, 25. november 2018
- Leave a Comment
Põhi:
4 munavalget
1/4 tl soola
200 g suhkrut
0,5 tl sidrunimahla
2 tl valget balsamicot ( viinamarja äädikas)
1 tl kartulitärklist
Kreem:
300 g toorjuustu
200g maitsestamata merevaiku
1 dl vahukoort
1 dl suhkrut (maitse järgi)
2 tl laimimahla
peotäid basiilikulehti
1 tl laimi koort
kaunistuseks erinevaid marju
Põhi: Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Munad peavad olema toasoojad! Lisa vahustades 5-s jaos suhkur. Vahusta tugevaks ( läikivaks) vahuks. Keera ahi 170 kraadi peale. Sega eraldi kausikeses balsamico, sidrunimahl, tärklis ja sega ettevaatlikult munavahu sekka. Kalla munavalgemass küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile, vormi umbes 24 cm läbimõõduga keskelt madalamaks rattaks. Keera ahi 110 kraadi peale ja pane kook ahju küpsema 1h ja 15 minutiks ( ust avamata ) Keera kuumus täiesti maha ja lase beseel 30 minutit suletud ahjus jahtuda. Tõsta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda.
Kreemid: Vahusta vahukoor suhkruga. Lisa toorjuust ja merevaik. Purusta blenderis või saumiksriga basiilikulehed ja laimimahl, sega juurde riivitud laimi koor. Poolele vahukoore toorjuustusegule lisa basiiliku segu ja pool jäta n.ö puhtaks kreemiks. Kata jahtunud beseepõhi saadud valge kreemiga ja lisa laikudena basiilikukreem.Lõpetuseks kata kook marjadega ( hapukad marjad on parimad ) ja kaunista meelepäraselt.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole
Postita kommentaar