Pohla-martsipanikringel

Tainas:
220ml piima
40g pärmi
2 munakollast
2tl kardemoni
1sl kaneeli
1tl peensoola
100g võid
120g suhkrut
250 g + 250g jahu

Täidis:
400g martsipani
300 g pohli
100g võid

Kuumuta piim ca 40 kraadini. Sulata piimas pärm ja sega sisse 250g jahu. Sega nii, et ei oleks tükke. Pane segu kaanega nõusse ning soojaveevanni. Kergita 30 minutit.

Vahusta miksriga eraldi nõus munakollased suhkruga ja peale seda vahusta segu sisse sool, kardemon ja kaneel. Sega sisse teine pool jahu (250g).

Sega omavahel kokku eelkergitatud taigen, munasegu ning sulatatud või. Sõtku korralikult taigen ühtlaseks (Taigen peab olema kergelt töödeldav ja tulema käte küljest lahti). Kõige lihtsam on sõtkumiseks kasutada suurt pinda või lõikelauda, mitte kaussi.

Aseta taigen kaussi ja kergita 45 minutit ahjus (kinnise kaane all 50-60 kraadi) või soojas veevannis.

Kergitamise ajal valmista sulavõist, pohladest ja tükeldatud martsipanist täidis. Selleks murra martsipan väikesteks tükkideks ja sega sinna hulka terved pohlad ning või.

Kuumuta ahi 200 kraadini (ülevalt ja alt küpsetamine).

Rulli kerkinud tainas jahusel laual suureks plaadiks ja kata täidisega. Keera tainas rulli ning põimi meelepäraselt. (N: lõika rull piklikult pooleks ja seejärel keera spiraaliks kokku)

Küpseta ahjus 20-25 minutit

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar