Canele de Bordeaux

Koostis:
5 dl piima
25 g võid
125 g nisujahu
225 g suhkurt
2 tervet muna ja veel
2 munakollast
2 tl Bourboni vanilliekstrakti või vanillsuhkrut
1 sl rummi
Valmistamine:
Klopi suures kausis suhkur, munad ja jahu ühtlaseks.
Kuumuta potis piim ja või keemiseni. Vala kuum piim peene joana munasegu hulka, segu hoolega segades.
Lisa vanilje (kui kasutad suhkrut, siis kohe. Kui vaniljeekstrakti, siis jahtunud segule).
Lase toatemperatuurini jahtuda, siis lisa rumm.
Kata kauss kaane või toidukilega ning pane vähemalt 24 tunniks külmkappi (tainas võib kuni 2 ööpäeva külmkapis seista).
Enne küpsetamist sega tainas uuesti läbi.
Võta ettevalmistatud cannele-vormid (metallvormid määri võiga; meie kasutame silikoonvorme) ning täida 3/4 ulatuses tainaga.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas 40-60 minutit, kuni koogikesed on pealt tumepruunid.
Võta vormid ahjust välja ja kummuta koogikesed kuumalt vormist välja. Õiged cannelé-koogid on seest pehmed ja pealt karamelliseerunud.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar