Sushi

Koostis:
Sushiriis:
12.5 dl ehk 1,125 liitrit vett
7.5 dl Jaapani Nishiki riisi
2.5 dl suhkrut
1 kuni 4 sl soola
2.5 kuni 5 dl jaapani riisiäädikat
Sushi valmistamiseks:
10 nori-lehte (merevetikat)
wasabi
sojakastet

Täidiseks:
kooritud värsket kurki
ribadeks lõigatud avokaadot
lõhe


Serveerimiseks:
wasabi pastat
sojakastet
marineeritud ingverijuurt

Valmistamine:
Valmista kõigepealt sushiriis: sega vesi, riis, suhkur ja sool riisikeetjas või potis, kuni sool ja suhkur on lahustunud. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta umbes 20 minutit, kuni riis on pehme. Pane riis suurde lamedapõhjalisse potti ning sega märja puulusikaga õhuliseks (aga ära riisi pudrusta!). Kalla 2,5 dl äädikast riisile. Sega, nii et äädikas jaotuks võimalikult ühtlaselt. Riisi segades lase abiliselt ajakirja vm riisi kohal "tuult teha", et riisi jahutada. Vajadusel lisa veel äädikat, nii et riis oleks ühtlaselt maitsestatud. Jahuta toatemperatuurini.

Sushi valmistamine:
Aseta nori-leht bambusmatile. Jaota vetikalehele õhuke kiht riisi. Määri riisile wasabipasta-riba ja pritsi peale veidi sojakastet.
Aseta riisile ristipidi peale paar täidiseainet (kas 1 või paar erinevat) õhukese ribana, umbes 2-3 cm lähimast servast. Keera bambusemati abil tihedasti rulli.
Eemalda sushirull bambusmatilt ja lõika 3-4 cm paksusteks juppideks.
Serveeri sojakastme, wasabi ja marineeritud ingveriga.

Retsepti autoriks on Jeff Yeung, Bento Nouveau's Chef


Kommentaare ei ole

Postita kommentaar