Grillitud sealiha Armeenia moodi


Ega ma 100% ei saa lubada, et see nüüd ongi see õige Armeenia retsept. Maitse on küll väga sarnane ja liha jääb ülimalt mahlane.

2kg kaelakarbonaadi
4 suurt sibulat
sool vastavalt soovile
suhkur 4sl
sidrun 0,5
pipar 2sl

Lõika kaelakarbonaadist suured tükid ( 3x3cm) Liha peab kindlasti lõikama mitte risti ega pikki kiudu, vaid diagonaalis. Iga uue lõike ajal jälgi liha kiu suunda!















Laota osa viilutatud sibulast alusele ( kaussi), lao sibula peale liha ja maitsesta suhkru, pipra ja vähese sidrunimahlaga. Laota uuesi kiht liha ja peale maitsestamist jälle sibul. Soola ei tohi panna! Lase kogu segul külmikus ( kile või kaane all) seista 5-6 tundi. Sega kogu segu uuesti läbi ja lase olla külmas. Ideaalis peaks liha seisma 24 tundi. 3h enne grillimist tõsta liha külmikust välja. Grilli suure kuumusega mõlemalt küljelt 2-3 minutit. Grillimise ajal lisa sool. Liha peab jääma seest kergelt roosakas!
Soola ei tohi kindlasti enne grillimist lihale lisada,sest see tõmbab veed lihast välja.



Kommentaare ei ole

Postita kommentaar