1 dl suhkurt
1 tl jahvatatud kaneeli
-1 tl piparkoogimaitseainet (soovi korral võid ka lisamata jätta)
-0.5 tl jahvatatud nelki
0,5 tl muskaatpähklit
-0,5 tl kardemoni
0.5 tl soola
-1 munavalge
1.5 sl vett
-300 g terveid mandleid (võivad olla nii kooritud kui koorimata)
Kui soovid vürtsikamaid lisa veel 1 tl peenpipart
Kate (lisada mandlitele pärast ahjust välja võtmist):
1 tl kaneeli
-2 tl kakaod
2 tl suhkrut
Sega kausis suhkur, maitseained ja sool. Lisa kergelt klopitud munavalge ja vesi. Lisa mandlid ja sega, nii et mandlid oleks ühtlaselt suhkruseguga kaetud. Tõsta mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti mandleid 175kraadises ahjus umbes 30-45 minutit, kuni mandlid on krõbedad ja kergelt pruunistunud. Kohe küpsetamise alguses keera mandleid paar korda, nii et need küpsetuspaberi külge kinni ei hakkaks. Keera paar korda ka küpsetamise ajal.
Ahjust välja võttes raputa mandlitele katte ained (kaneel, kakao ja suhkur). Sega korralikult ning lase seejärel mandleid küpsetuspaberil toatemperatuuril jahtuda.
Kommentaare ei ole
Postita kommentaar