Riisipaberis banaan

Pool õhtut oli tunne, et tahaks ekstra magusat ja rammusat magustoitu. Esialgne plaan teha lihtsaid muffineid muutus aga hoopis põnevaks ja ülimalt maitsvaks ettevõtmiseks. Juba mitu kuud on sahtlis seisnud riisipaberid, millega kokkupuude eilse õhtuni puudus. Need on sellised valged ja õhukesed paberi moodi plaadid, mis on valmistatud valgest riisist. Põhimõtteliselt plaanisin neist teha traditsioonilisi kevadrulle mõne maitsva kastmega ( nagu hiinakates) kuid täna otsustas magusavajadus minu eest. Olen alati armastanud praetud banaane, jäätist ja kaneeli magustoidus ja nüüd otsustasin kõik need asjad ühendada riskides, et minu tänane magusavajadus võib jääda rahuldamata. :) Aga see toit tuli fantastiline, lihtne aga ülimalt maitsev, krõbe ja pehme korraga, soe ja kõrvetavalt kuum jne jne. Vist minu lemmik magustoit.
Ok, nüüd siis lähemalt retseptist...

4-le inimesele

2 banaani
8 riisipaberit
kaneeli
suhkrut
jäätist
õli

Kuumuta väikeses potid õli ( u. 3 cm ) Lõika kooritud banaan pooleks ja siis omakorda pikuti pooleks ( nii, et ühest banaanist saad 4 pikka juppi) Niisuta riisipaberit korraks kuumas vees ja aseta taldrikule. Niisutus on oluline, et paber muutuks elastseks ja vormitavaks. Aseta riisipaberile banaan ja maitsesta kaneeli ning suhkruga. Keera paber korralikult ümbriku moodi banaanile ümber ( kõik kohad ilusti suletud ja kaetud). Kuumuta pirukat ( fritüüri) õlis kuni on kenasti pruunikas ja krõbe.

Serveeri jäätisega. Ettevaatust, sest banaan on esimesed minutid kõrvetavalt kuum.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar