Elevandikõrvad

500 g lehttainast
3 dl suhkrut
4 tl kaneeli

Rulli tainas küpsetuspaberil ristkülikuks. Sega suhkur ja kaneel ning raputa pool segust võimalikult ühtlaselt tainale ning vajuta kätega kergelt kinni. Keera tainaplaat küpsetuspaberi abil ümber ning raputa peale teine pool suhkrusegust.
Tõsta tainaplaadi lühemad servad mõttelisele keskjoonele kokku ja raputa tainale suhkru-kaneeli segu ja keera uuesti küljed peale ning maitseained. Mõlemale poole keskjoont jääb nüüd neli tainakihti. Seejärel tõsta üks pool teise peale ja vajuta ümaraks. Lõika rull pooleks ja keera küpsetuspaberisse . Pane tunniks külmkappi. Seejärel lõika tainast terava noaga 0,5 cm paksusteks viilud ning tõsta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile, jättes vahele 3-5 cm paisumisruumi. Pane igale rullile veel maitseained peale, vajuta kinni ja keera maitsestatud külg alla. Küpseta 225-kraadises ahjus 8 minutit, pööra teine külg lisa maitseained ning küpseta veel 6 minutit. Jahuta.

Retsept pärit: “Suur küpsetamisraamat” ( muudetud enda maitsele vastavalt)

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar