Beseekook martsipani põhjal ja rohkete marjadega


Põhi:
150 g martsipani
100 g võid
1 dl suhkrut
0.5 dl vett
3.5 dl nisujahu
Täidis:
5 dl punase sõstra ja rabarberi segu
1 dl suhkrut
1 sl kartulitärklist
Beseekate:
4 munavalget
1 dl suhkrut

Valmistamine:
Haki mandlimass, või, suhkur ja jahu puruseks, lisa vesi, sega kiiresti ühtlaseks ning suru lahtikäiva koogivormi põhjale ja servadele. Kortsuta suur tükk fooliumi ja aseta põhjale, et see küpsemise ajal ei kerkiks. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Pane külmad täidiseained potti. Kuumuta pidevalt segades keemiseni ja keeda paar hetke.
Võta mandlipõhi ahjust välja, eemalda foolium. Kalla pohlakissell põhjale.
Vahusta munavalged suhkruga (soovitavalt lisa suhkur vahustamise teisel poolel). Tõsta munavalgevaht lusikaga kissellile, ning küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit ja lase ahjus jahtuda.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar