Enam ei pea kunagi poest majoneesi ostma!!!! juh-vallerii... see on tõesti rõõmustamist väärt. Siiani oli minu jaoks kodus majoneesi valmistamine üsna küsitav, sest see võis õnnestuda ja võis ka mitte. Nüüd aga avastasin geniaalse retsepti. Liialdamata luban, et see sametine majonees valmib 60 sekundiga.
Oluline:
*Kindlasti on vaja saumikserit
*Koostisained peavad olema toasoojad
*Kõrget ja kitsast anumat - nt saumikseri kannu.
1 suurem muna
1 tl kanget (Dijoni) sinepit
1 tl sidruni- või laimimahla
0,5 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart
2.5 dl rapsi- või päevalilleõli
Pane kannu põhja esmalt muna ( nii, et munakollane jääb terveks) siis sinep ja sidrunimahl, maitsesta soola-pipraga. Kalla peale õli mööda anuma serva, et ei purustaks muna.
Nüüd pane saumikser kannu nii, et mikseri otsik kataks muna. Lülita saumikser sisse ja hoia paigal, kuni näed, et kannu põhja hakkab hele paks kaste tekkima ( u. 3-5 sek)Tõsta aeglaselt saumikserit ülespoole, nii et kogu õli seguneks ülejäänud ainetega ühtlaseks paksuks majoneesiks. Vajadusel maitsesta soolaga.
Nipp: Põneva maitse saab küüslauku lisades!
Kommentaare ei ole
Postita kommentaar