Lasagne ( teistsugune ja väga mahlane)

Kui Arno isaga koolimajja jõudis, olid tunnid juba alanud. Kooliõpetaja kutsus mõlemad oma tuppa, kõneles nendega natuke aega, käskis Arnol olla hoolas ja korralik ja seadis ta siis pinki ühe pikkade juustega poisi kõrvale istuma. Siis andis kooliõpetaja talle raamatust midagi kirjutada, ja Arnol ei olnud nüüd enam aega muule mõelda. Ta võttis tahvli ja hakkas kirjutama....

....Ja kui mina täna oma perega külla jõudsin, oli pererahvas just kodunt lahkumas. Perenaine juhatas mind kööki, tegi kiirkursuse õhtusöögi ideest ja laual asuvatest toiduainetest. Siis palus, et kas saaksin õhtusöögi valmistada selleks ajaks kui nad tagasi jõuavad, ja minul ei olnud aega enam muule mõelda. Rõõmustasin mulle antud ülesande üle, võtsin lõikelaua, ahjuvormi, toiduained ja asusin kokkama...
Tulemus oli igati mõnus....

4x4 lasagne lehte
1 kg hakkliha
4 tomatit
1 pakk tomatipastat ( 400g)
300g juustu
100g võid
200 ml piima
soola
pipart
õli

Aseta vormi põhja u. 4 lasagne lehte ( olenevalt vormi suurusest) siis pane väikesed hakkliha tükikesed, tomati tükid, 1/4 võist ( peenikesed viilud) ja 1/4 tomatipastast ja soola , pipart. Nüüd lao uuesti lasagne lehed ja alusta komponentide ladumisega otsast peale ( hakkliha, tomat jne). Sedasi kõik 4 kihti. Viimasele kihile pane lehtede peale tomativiilud, sool, pipar ja riivitud juust. Kui lasagne ja küpsetusvormi vahel on vahe sees, siis täida see tomati ja hakklihaga, et ääred ei kuivaks ära. Vala peale piim ( pole vaja maitsestada). Vooderda vorm pealt fooliumiga nii, et fooliumi ja juustu vahele jääks vaba ruum ( muidu jääb juust fooliumi külge) Küpseta 220 kraadises ahjus u. 20 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 15 minutit. Ahjust võttes lase taheneda 10 minutit enne serveerimist.




Kommentaare ei ole

Postita kommentaar