Kodused kartulikrõpsud


Omatehtud kartulikrõpsud on poe omadega võrreldes küll teise maitsega, kuid tunduvalt tervislikumad.
Nende tegemine on lihtne ja lastelegi sobiv tegevus.
Kõigepealt tuleb võtta kartulid, need koorida ja pesta.
Seejärel tuleb kartulid viilutada. Selleks on ideaalne kasutada kartulikoorimiseks mõeldud nuga. Pane pannile natukene õli ja väheke soola. Aseta kartuliviilud küpsetuspaberiga kaetud pannile.
Enne ahju pistmist tuleks kartuliviiludele puistata veel maitseaineid. Kindlasti peaks nende hulka kuuluma sool, kuid katsetada võib kõikide maitseaineriiulil olemasolevatega. Näiteks soola, paprika ja basiilikuga küpsetatud kartulid maitsevad pärast ahjust võtmist imehead.
Küpseta kartuliviile 200 kraadises ahjus ( programmiks vali grill) u. 10 minutit. Kõige õigem on jälgida välimust.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar