Sinimerekarbid ja hiidkrevetid kookospiimas

0,5 kg värskeid sinimerekarpe
0,5 kg värskeid ja keetmata hiidkrevette
300 ml kookospiima
10 spl oliivõli
0,5 dl vett
1 küüslauguküün, hakitud (valikuline)
2 spl tüümiani, hakitud
peotäis koriandrilehti
peotäis peterselli
rohkelt värsket tilli
0,5 sidrunit, sektorid
2 laimi, sektorid
meresoola

Ettevalmistus

Pese sinimerekarbid hoolega külmas vees kui leidub avanenud karpe, koputage paar korda noaotsaga teravalt karbikaanele. Karp peaks sulguma. Kõik karbid, mis ei sulgu, on söögiks kõlbmatud.
Kurna karbid.

Aseta sinimerekarbid suurele pannile koos õli ja veega. Lisa küüslauk, petersell, tüümian, koriander, till ja sool (maitse järgi). Pigista sisse laimide mahl ja pane sidruni ning laimi koored pannile mereandide juurde. Hauta kaanega 4-5 minutit (vahepeal segades). Kui karbid on kenasti avanenud ja oled eemaldanud kinnised karbid, siis lisa krevetid ja hauta veel 2-3 minutit. Jälgi,et krevetid oleks omandanud ilusa ühtlase värvi. Kalla juurde kookospiim ja kuumuta keemiseni. Serveeri värske saiaga kuumalt.
NB! Kui soovid kasutada keedetud sinimerekarpe või krevette, kuumuta kõik teised koostisosad pannil (peale kookospiima) ja lisa mõne minuti pärast mereannid, lõpus kookospiim.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar