Taigen:
1,7 ml piima
2,5 tl g pärmi
1 muna
70 ml suhkrut
60 g võid
760 g jahu
70 ml vett
soola
riivitud sidrunikoort
kardemoni
1. Soojenda piim keemiseni. Sega sisse või ja lase sulada. Tõsta segu jahtuma
2. Suures kausis sega jahu 500 g jahu, pärm, suhkur, sool, sidrunikoor, kardemon. Lisa piima/või segu ja muna.
3. Lisa segades ülejäänud jahu ja sõtku tainas ühtlaseks.
4. Lase soojas kohas seista ca 10 min
Täidis:
50 g võid
rosinaid
1 sl suhkrut
1 sl kaneeli
1. Sega kokku kuivained ja sulata või määritavaks (toasoe)
2. Rulli jahuga kaetud laual taignast võimalikult suur plaat.
3. Määri taignale või, puista peale suhkur, kaneel ja rosinad
4. Rulli pikk vorst ja lõika ca 3-5 cm paksused viilud (9tk)
5. Aseta saadud viilud vormi ja lase seista soojas 10 min.
6. Küpseta 190 kraadises ahjus 35 min (olenevalt ahjust). Rullid peavad jääma pehmed ja kergelt kleepuvad.
Kate:
2tl pehmet võid
4sl merevaiku
maitse järgi suhkrut
1. Sega kõik ained ja klopi kergelt läbi
2. Määri saadud segu ahjust tulnud rullidele (lase rullidel enne määrimist 10 min jahtuda)
3. Söö soojalt.
Kommentaare ei ole
Postita kommentaar