Brownie ehk šokolaadiruudud


Koostis:

1,3 dl õli
1,3 dl kakaod
2 keskmist muna
2 dl suhkurt
0,5 dl damerara suhkrut
0.5 tl soola
0.5 tl vanilliekstrakti
1,3 dl nisujahu
30 g kookoshelbeid


Valmistamine:

Vooderda 24x24 cm koogivorm küpsetuspaberiga või määri õliga, ning pane ahi 175˚C peale kuumenema.
Kuumuta kergelt õli mikroahjus ja sega sekka kakao. Lisa suhkrud ja sega korralikult
Taigent mikserdades lisa munad. Vahusta mõni minut.
Lisa jahu, sool ja vanilliekstrakt, sega täiesti ühtlaseks.
Kalla tainas vormi ning küpseta 170kraadises ahjus 30 minutit, kuni kook pealt kuiv tundub.
Lase vormis jahtuda, siis tõsta vormist välja ning lõika tükkideks.
NB! Õiged brownied on pealt veidi kuivanud ja pragunenud, seest aga kohati veel niisked!


Võid lisada pähkleid, mandleid jne

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar