Meriahven ehk sea bass

Täna sai Viimsi taluturult veel mõni minut enne sulgemist üks omapärane ost tehtud. Nimelt rändas minuga koju kaasa üks minule siiani tundmatu ja väga ahvatleva välimusega meriahven ehk sea bass. Müüja oskas nii palju selgitada, et tegemist on üsna väheste luude ja valge lihaga vahemerest püütud kalaga. No minule kui suurele kalasõbrale ( eriti valge kala) oli see kõik vaid muusika kõrvadele. Peale mõningate retseptide vaatamist otsustasime kala ahjus küpsetada lihtsalt soola ja sidruniga. Retseptides oli veel igasugu põnevaid roogi pakkuda sea bassist aga selleks, et esimene tutvus uue kalaga oleks võimalikult naturaalne ja saaks kala enda maitsega tuttavaks valisime just sellise mooduse.

Puhasta kala sisikonnast, loputa hoolega ning kuivata köögipaberiga. Hõõru kala nii seest kui väljast soolaga. Aseta ahjuplaadile.
Tee kalale 2cm vahega lõiked selgrooni ja aseta lõigetesse sidruniviilud.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas 15-17minutit, kuni kala on küpsenud.
Serveeri riisi, rohelise salati või muu meelepärasega.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar