Kõrvitsasupp

Muideks kõrvits ei anna palju kaloreid, kuid sisaldab ohtralt organismile ülivajalikke aineid. Viljalihas on suhkruid, mineraalaineid nagu kaaliumi, magneesiumi, kaltsiumi, rauda, vaske, fosforit, koobaltit; vitamiinidest A, B, E, PP, C ja karotiini. Kõrvitsat kutsutakse "miniapteegiks" tänu oma mitmekülgsele keemilisele kooslusele. Tänaseks on arstiteadus hakanud lugu pidama kõrvitsast kui dieettoidust. Meie aedades kasvatatav kõrvits ei jää maha oma maitse ja raviomadustelt arbuusist.

See eelnev jutt on ju nii veenev, eks :)
Ühesõnaga suures kevade ootuses ja kollase värvi lummuses ei suutnud ma kuidagi seda ilusat kõrvitsatükki poelettidele jätta. Koju jõudes olin muidugi segaduses, sest peale kõrvitsakeeksi ja küpsetatud kõrvitsa polnud ma ju muud sellest kollasest iludusest valmistanud. Googeldasin siis natukene ning valituks sai kõrvitsasupp. Panin midagi juurde, osa võtsin ära ja selline see supp siis lõpuks tuli.


500g kõrvitsat
2 porgandit
3 kartulit
1 sibul
1 küüslauk (väike)
300 ml vett või kanapuljongit
2 dl vahukoort
muskaatpähklit
soola
pipart
seesamiseemneid
oliivõli

Kuumuta potis till oliivõli lisa tükeldatud kartul, porgand, kõrvits, sibul ja küüslauk. Prae kergelt 5 minutit (ära pruunista). Lisa u. 1/2 tl muskaatpähklit ja kuumuta 1 minut. Lisa vesi või kanapuljong. Keeda madalal tulel kaane all kuni kõik köögiviljad on täiesti pehmed (umbes 35 minutit).
Tõsta pott tulelt ja püreesta supp saumiksriga. Lisa koor ja maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni. Serveeri tilga oliivõli, peterselli ja seesamiseemnetega. Võid lisada ka praetud peekoniviilud.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar