Pidulik võileivatort leivaga


24 viilu vormileiba

Kalakreem:
2 dl toorjuustu
2 dl 35%-list koort
300 g kuumsuitsu hõbeheiki
tilli
soola
pipart

Lõhekreem:
200g toorest forelli/lõhe
1,5 dl paksemat majoneesi
2 dl 35%-list koort, vahustatuna
sidrunimahla
Soola
pipart

Kaunistamiseks:
150g lõhe/forelli
rukolat
suitsuvorstiviile
tomatit
kurki
tilli

Kreem hõbeheigist. Vahusta vahukoor, sega kokku toasooja toorjuustuga ja pudista sisse hõbeheigi tükikesed, till, sool ja pipar.
Lõhekreemi jaoks purusta õhe saumikseriga ja sega kokku majoneesi, vahustatud vahukoorega, hakitud till, soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Tordi valmistamiseks lõika leivaviiludelt ära ääred nii, et järele jääks täisnurksed ühesuurused saiaviilud. Viilud lao serveerimisalusele 6 viilu üksteise kõrvale. Soovi korral võid immutada piima või puljongiga. Määri peale pool ühte valitud kreemist. Lao sinna peale järgmine kiht leiba ja sellele määri pool teisest kreemist. Tee samuti ka järgmised kaks kihti. Nüüd võid tordi mõneks tunniks kuni üleöö külma tõsta, et tort veidi taheneks ja maitsed seguneksid.

Enne serveerimist kaunista tort.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar