Meekook
teisipäev, 6. september 2011
- Leave a Comment
Taigen:
100 g suhkrut
75 g mett (võib ka nats rohekm)
2 muna
125 g võid1 tl soodat
500 g jahu
Kreem:
200 g suhkrut
800 g hapukoort
Sega kausis mesi, suhkur ja muna omavahel. Pane vesivanni (keeva veega pott, mille sisse eraldi kauss või pott ainetega). Pane või tükk korraks kuumutatud muna, mee, suhkru segu peale ja lase mitte segades sulada.
Kui või on täielikult sulanud, lisa sooda ja sega läbi. Jäta jahtuma.
Lisa juurde jahu ja sega korralikult läbi.
Saadud tainas jaga 6-7 võrdseks osaks. Rullida iga tükk eraldi hästi õhukeseks ja võimalikult võrdseks ümaraks plaadiks ning küpsetada 180-200-kraadises ahjus kergelt pruunikaks. Mina rullisin kohe küpsetuspaberi peal,sest seda õhukest plaati tüsta on väga keeruline.
Sega hapukoor suhkruga. Üks põhjadest purusta pudiks , mis läheb hiljem koogi peale. Ülejäänud 5-6 põhja lao kihiti hapukoorekreemiga, kata puruga ja jäta üleöö imbuma külmikusse. Serveeri järgmisel päeval.
Selline see kook tuli. Pere kiitis ja 2 aastane sõi 4 tükki järjest :)
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole
Postita kommentaar