Vormisai- 1, 2, 3, 4, ja valmis

460g jahu
10g kuivpärmi
1,5 tl soola
3dl sooja vett
0,5dl õli
1 muna
2sl mett




Sega kuivained (jahu, sool, pärm). Eraldi anumas sega vesi, õli, vedel mesi ja muna. Sega kaks segu kokku ja sõtku korralikult. Taigen jääb selline kleepuv natukene vedelam. Lase soojas kohas 30 minutit kerkida. Mina kasutan avatud uksega ahju ( 50 kraadi ) ja rätikuga kaetud anumat. Siis pane taigen vormi ning lase veel samuti 30 minutit kerkida. Võid pealt pintseldada munaga. Küpseta sai ahju alumises osas 200 kraadiga  35 minutit. Lase jahtuda rätiku all.



1 kommentaar

  1. Tere! Kui suur peab olema anum saia küpsetamiseks? Maht, pikkus, laius, kõrgus?

    VastaKustuta