Itaalia moodi sai ( täistera ja nisu)

2 dl vett
25 g presspärmi ( pool pakki kuivpärmi)
1 tl suhkrut
¾ tl soola
3 dl jahu ja 2 dl täisterajahu
3 spl õli

1. Purusta pärm käesooja vette, lisa suhkur, sool ja suurem osa jahust
2. Lisa õli ning sõtku taigen valmis
3. Lase taignal kerkida kahekordseks
4. Jaga kerkinud taigen kaheks või kolmeks osaks
5. Rulli taigen ristkülikuteks ning keera siis natukene rulli
6. Aseta rullid küpsetusplaadile kerkima
7. Kerkinud saiadele võid enne ahju panemist noaga kaunistusviile peale lõigata
8. Küpseta saiad 225 kraadi juures u 15 minutit
9. Krõbeda kooriku saamiseks tuleb saiu küpsemise ajal veega pritsida

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar