Porgandipirukas pärmitaignast

Vanaema saatis mulle Saaremaalt nii magusad ja ahvatlevad porgandid, et kohe patt oleks mitte porgandipirukat teha. Kodus sai küll vaidluseks, et kas üks suur pirukas või hunnik väikeseid aga väikeste vaidluste tagajärjel osutus võitjaks ikkagi üks suur. See retsept on antud kahe terve panni pikkuse piruka kohta. Tegelikult on paras teha pool sellest kogusest.




Eelkergitustainas:
0,5 l piima
400 g jahu
50 g pärmi
1 dl suhkrut

Lisa toasoojale piimale suhkruga segatud pärm ja 400 g jahu. Sega lusikaga läbi ja jäta kaanega kaetult 20 minutiks sooja kohta seisma, näiteks avatud uksega 50 kraadisesse ahju. Oota kuni on tekkinud üksikud mullid.

Peale 20 minutit kergitust lisa:
450 g jahu
2 muna
1 dl õli
0,5 tl soola

Peale 20 minutit eelkergitust lisa tainale lahtiklopitud muna, õli ja 450 g jahu ning sool.
Sega tainast kuni on kausi küljest lahti löönud. Mõne jahu puhul võib jääda tainas vedel, siis lisa natuke jahu juurde. Kergita uuesti soojas u. 1h.

Täidis:

10 porgandit
2 sibulat
4 keedetud muna
2tl muskaatpähklit
soola
pipart
2 toorest muna

Keeda puhastatud porgand poolpehmeks. Tükelda sibulad ja keedetud munad . Riivi porgand ja sega teiste ainetega kokku. Maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga.

Rulli taigen ja pintselda sulatatud võiga ning lisa täidis. Voldi kokku ja küpseta 180 kraadiga kuni pealt on kenasti pruun.
SHARE TWEET

1 kommentaar

  1. See paistab ikka porgandi piruka moodi pirukas olevat!Teistel toidu lehtedel on nagu vaeste naiste porgandi tordid!Neil pole vist aimugi milline porgandi pirukas peab olema!

    VastaKustuta