Õunapirukast roosid

Taigen:

Eelkergitustainas:
250 ml piima
200 g jahu
25 g pärmi
1 dl suhkrut

nb! Kui armastad väga magusaid ja rammusaid saiakesi, siis lisa 2 dl suhkrut ja määri taignale veel ekstra võid ennem küpsetamist !
Lisa toasoojale piimale suhkruga segatud pärm ja 200 g jahu. Sega lusikaga läbi ja jäta kaanega kaetult 20 minutiks sooja kohta seisma, näiteks avatud uksega 50 kraadisesse ahju. Oota kuni on tekkinud üksikud mullid.

Peale 20 minutit kergitust lisa:
225 g jahu
1 muna
0,5 dl õli
0,5 tl soola

Peale 20 minutit eelkergitust lisa tainale lahtiklopitud muna, õli ja 225 g jahu ning sool.
Sega tainast kuni on kausi küljest lahti löönud. Mõne jahu puhul võib jääda tainas vedel, siis lisa natuke jahu juurde. Kergita uuesti soojas u. 1h.

Õunad:

10 õuna
kaneeli
suhkrut

Viiluta koortega õunad õhukesteks viiludeks. Keeda suhkruvees u. 3 minutit. Nõruta ja lase jahtuda.

Rulli taigen õhukeseks ja lõika u. 2-3 cm pikad ribad. Lao õunad kõrvuti ribale nii, et õunad ulatuks natukene üle taigna serva. Puista peale suhkrut ja kaneeli ning pisikesed või tükikesed. Rulli kokku ( ühest otsast teise) ja aseta küpsetusplaadile. Vaata kindlasti lisatud pilti! Küpseta 175 kraadises ahjus pruunistumiseni.
Muidugi võib kasutada ka poest ostetud tainast.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar