Glasuuritud rooskapsad


Ma tean,et nende pisikeste kapsastega on nii,et sa kas armastad või vihkad neid. Enamasti ei meeldi need just lastele, kuid leidub muidugi ka täiskasvanuid kelle supikaussi need alati õnnetult vedelema jäävad. Ka minule ei meeldi neid süüa supis või mõnes pajaroas ja seepärast otsustasin proovida midagi uut. Alustuseks olgu öeldud,et toorena (eraldatud lehtedega) saab õli, sidruni ja soola lisamisel väga mõnusa värske salati, täna aga proovisin neid ikkagi küpsetada. Ja tulid mõnusad, isegi lapsed sõid. Retsepti sain Meeleheitel koduperenaiste retseptiraamatust, mille mulle üks armas inimene eelmiseks sünnipäevaks kinkis.

Soola
750g rooskapsaid
1sl õli
1 sl võid
1 keskmine sibul
3 sl apelsinimahla
1 sl mett
värskelt jahvatatud musta pipart

Pane tulele suur pott soolase veega ja aja keema. Samal ajal loputa rooskapsad ja eemalda pealmised lehed ning mustus. Lõika kapsad keskelt pooleks ja pane keevasse vette. Keeda 5 minutit, nõruta korralikult.
Kuumuta õli ja või suurel pannil, lisa sibul ja prae kuni sibul on klaasjas. Sega sibulate juurde rooskapsad ja prae segades, kuni need on õrnalt pruunid (u 10 -12 min). Sega apelsinimahl ja mesi, kuni mesi lahustub. Suurenda kuumust ning kalla meesegu pannile. Aja keema ja sega pidevalt, kuni vedelik on aurustunud ja kapsad on läikivad glasuurised. Tõsta pann tulelt ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar