Röövli võileib

See on sedamoodi eine, et esialgu tundub vaid tühise võileivana, kuid tegelikult on väga toitev kõhutäis.
4-le inimesele:
8 viilu tallinna peenleiba
4 minutipihvi või sisefilee viilu
8 sl ketšupit
2 dl köögikoort või kohvikoort
200 g kooritud krevette
1-1,5 dl vett
vajadusel jahu
tilli
natukene sinepit
pipart
soola

Pane lauale valmis nelja inimese taldrikud sedasi, et oleks pliidi lähedal. Vasarda, maitsesta liha soola ja pipraga.Prae 4 viilu leiba pannil pruunikaks. Aseta iga viil eraldi taldrikule. Leiva peale pane 1 sl ketšupit ja 0,5 tl sinepit. Prae liha ja aseta praetud liha igale leivaviilule nii, et kogu leib oleks kaetud ( 2 väikest või 1 suur). Nüüd pane liha peale jälle 1 sl ketšupit ja sinepit. Prae pannil lisa 4 viilu leiba. Aseta leivad lihade peale. Nüüd tuleb kiiresti valmistada kaste. Kuumuta hetk kooritud krevetid, lisa koor ja 1 dl vett. Kuumuta, lisa sool ja till. Kui kaste ei taha pakseneda ( köögikoor pakseneb paremini), siis lisa natukene veega segatud jahu ja kuumuta paksenemiseni. Tõsta kaste tulelt ja pane igale valmistatud võileivale peale võrdne kogus kastet. Kastmega ei tasu koonerdada, sest see annab mahlasuse ja tegelikult kulub söömise käigus päris palju.

Kommentaare ei ole

Postita kommentaar