Koorene kalasupp

Lõhe või forelli supikogu
200 g kalafileed
vett
soola
4 kartulit
3 porgandit
2 sl peterselli
2 sl tilli
1 sibul
2dl kohvikoort või köögikoort
2 sl sidrunimahla või valget veini

Keeda kala supikogu kergelt soolakas vees 30 minutit. Vahu tekkimisel eemalda pinnalt vaht ( u. 2 korda). Kurna puljong teise potti ( läbi sõela) ja jäta supikogu sõelale jahtuma.
Koori kartulid, porgandid ja lõika 0,5 cm kuubikuteks. Lisa puljongi sekka kartul ja porgand. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel 15 minutit ilma kaaneta potis, kuni kartulikuubikud ja porgand on küpsed, aga mitte liiga pehmed. Vajadusel lisa soola. Tükelda sibul pisikesteks kuubikuteks, peenesta till ja petersell. Lõika fileest 1cm suurused kuubikud. Puhasta supikogult järelejäänud kala.
Lisa lõhekuubikud, supikogult saadud kala, petersell, sidrunimahl, sibul ja kuumuta suppi veel 10 minutit. Siis eemalda pott tulelt, lisa koor ja lase paar minutit tõmmata.
Sega juurde till ja serveeri.



Kommentaare ei ole

Postita kommentaar